Så mycket bättre 2020

Imorgon så drar Så mycket bättre igång igen på tv4. Detta program har sänts sedan 2010 och har sedan starten för elva år sedan haft en genomsnittlig tittarsiffra på runt 1,5 miljoner. Här är alla artister samt lite om vilka de är.

Alla deltagare i Så mycket bättre 2020

I år är det veteranen Plura Jonsson, Markus Krunegård och Ana Diaz som är på plats på Grå Gåsen på Gotland hela säsongen och tar emot de andra artisterna.

Ana Diaz 

Ana Diaz är 43 år från Västerås. Dock har hon under de senaste tjugo åren bott i Stockholm, Storbritannien, USA och Australien. Hon har rötter i Venezuela, Spanien och Finland. Hon har haft karriär som egen artist i flera år, men före det, så väl som idag så har hon skrivit låtar för och samarbetat med andra artister.

Exempel på kända namn hon samarbetet med är Britney Spears, One Direction, Wyclef Jean, David Guetta och Jennifer Lopez samt Loreen, Agnes, Zara Larsson, Sabina Ddumba, Daniel Adams-Ray, Petra Marklund, Oskar Linnros och Petter.

Benjamin Ingrosso

Benjamin Ingrosso är 23 år och kommer från en mycket känd artistfamilj i Stockholm. Mamma är artisten Pernilla Wahlgren och pappa är den tidigare dansaren Emilio Ingrosso. Han har även kända syskon vid namn Oliver Ingrosso och Bianca Ingrosso.

Som nioåring vann Benjamin Lilla melodifestivalen och 2018 segrade han i svenska Melodifestivalen med låten ”Dance you off”.

Helen Sjöholm 

Helen Sjöholm, 50, kommer från Sundsvall. Helen skog igenom stort när hon hade rollen som Kristina i musikalen ”Kristina från Duvemåla” med musik av Benny Andersson. Hon sjunger också i BAO, Benny Anderssons Orkester. Utöver det har hon även spelat 

Jakob Hellman

Jakob Hellman, 55, slog igenom med albumet ”…och stora havet” 1989. Samma år fick han även en Grammis för bästa manliga rockartist. Han har varit borta från musiklivet sedan länge, men det ska komma ut ett album, i i januari 2021. Hellman bor numera i Palma, Mallorca.

Lisa Nilsson 

Lisa Nilsson, 50, gjorde 1992 stor succé med det tredje albumet hon gav ut;  ”Himlen runt hörnet”, med Mauro Scocco som låtskrivare. Totalt har hon gett ut 13 album som soloartist. Hon har också gjort några filmroller och stått på scen i shower och musikaler som ”Chicago”.

Lili & Susie 

Popduon Lili & Susie består av systrarna Lili, 54, och och Susie Päivärinta, 56. De växte upp i Sollentuna norr om Stockholm. 1987 blev deras  singel ”Oh mama” en superhit. 

Loreen

Loreen heter egentligen Lorine Zineb Noka Talhaoui, 37, född i Åkersberga, uppväxt i Västerås och med rötter i Marocko. 2014 var hon med i Idol. Sedan har hon även  medverkat i Melodifestivalen flera gånger och hon vann denna tävling 2012 med låten ”Euphoria” och tog också hem segern i Eurovision Song Contest, som gick i i Baku i Azerbajdzjan.

Markus Krunegård

Markus Krunegård, 41, är född och uppväxt i Norrköping och har rötter i finska Tornedalen.

Sedan debutsingeln ”Jag är en vampyr”, som vann P3 Guld 2009, har han gett ut sex album och samarbetat med bland andra Veronica Maggio och turnerat med Kent och Little Jinder.

Newkid 

Bakkom artistnamnet Nekid finns Jhun Alexander Ferrer, 29. Han har släppt två soloalbum och samarbetat med artister som Ison & Fille, Lorentz & Sakarias, Petter och Linda Pira.

Plura Jonsson 

Plura Jonsson, 69, bildade tillsammans med sin bror Carl Jonsson och Tony Thorén rockbandet Eldkvarn 1971 som först hette Piska mig hårt. Han sjunger och har skrivit de flesta av bandets låtar, som finns dokumenterade på 24 studioalbum och sex liveinspelade album.

Plura Jonsson heter egentligen Per Malte Lennart Jonsson och är född och uppväxt i Norrköping. Han har också gett ut kokböcker och haft matlagningsprogram i tv.

Silvana Imam

Silvana Imam, 34, har sedan debuten 2013 gett ut tre album. Hon föddes i det som nu är Litauen, men kom som fyraåring med sin familj till Sverige och har bott i Kiruna och Jakobsberg.

Hon har samarbetat med artister som Sabina Ddumba, Seinabo Sey och Mapei och har också huvudroll i dokumentärfilmen ”Silvana – väck mig när ni vaknat”.

Tommy Körberg 

Tommy Körberg, 72, är född i Skellefteå i Västerbotten. Tommy har en mycket lång karriär bakom sig, som startade redan på 1960-talet. Han vann Melodifestivalen 1969 med ”Judy min vän” och sjöng på 70-talet i band som Solar Plexus och Made in Sweden (medJojje Wadenius på gitarr). 1988 vann han Melodifestivalen igen, med låten ”Stad i ljus”. Han har även  medverkat i revyer med Hasse & Tage samt varit med i flera musikaler och medverkat i flera filmer och tv-serier.

Tove Styrke

Tove Styrke, 27, dök upp i ”Idol” 2009 och har sedan dess gett ut tre soloalbum. Hon är född i Umeå i Västerbotten och bor numera i Stockholm.

Under 2018 turnerade Tove Styrke i USA som förband till sångerskan Lorde och senare samma år var hon förband till Katy Perry på en Europaturné.

Årets upplaga av Så mycket bättre går varje lördag klockan 20.00-22.00, men kan också ses på TV4 Play.

23 Oct 2020